RETKI 3 - LUOSTARIPITÄJÄN KULMILLA

 

Retken ensimmäisen pysähdyksen aikana tutustutaan Enonkosken torilla vuosittain pidettävien hiekanveistokilpailujen näyttelyyn. Tulevina vuosina hiekanveistokilpailussa ratkotaan Euroopan mestaruuksia (EM).

Toinen kohde on Hanhijärven kylätalo & urheiluseura Hanhijärven pojat (HAPO). Hanhijärven kylä sijaitsee Enonkosken kirkonkylästä koilliseen. Kylän maasto on mäkistä ja vuorista, joka luo sille erämaan tuntua. Useimmat tapahtumat kylällä järjestetään yhdessä HAPO:n kanssa heidän omistamallaan entisellä Mansikkamäen koululla.

Kolmannessa pysähdyspaikassa toimii Enonkosken luostariyhteisön Ihamaniemen luostari. Enonkosken luostariyhteisö on toiminut jo yli 20 vuotta Ihamaniemen kylä entisessä koulussa. Luostariyhteisö palvelee osana luterilaista kirkkoa ekumeenisessa hengessä niitä, jotka hakevat elämässään mahdollisuutta hidastaa ja hiljentyä rukoukseen.

Neljäs ja viimeinen kohde retkellä on Enonkosken Riistamiesten metsästysmaja. 1962 perustetun metsästysseuran tehtäviin kuuluu myös valistus- ja riistanhoitotyöt.  Hankajärven rannalle on rakennettu metsästysmaja paksusta hirrestä, lihankäsittelyrakennus sekä muut tarvittavat rakennukset.

 

Google maps karttareitti | Ilmoittautumiseen

 

 

- TAKAISIN LOKAALI 2018 ETUSIVULLE -