Enonkosken tori, HIEKANVEISTON EM-KILPAILUNÄYTTELY


 

Seitsemäs hiekanveistokesä Enonkoskella tuo Euroopan parhaat hiekkataiteilijat kisaamaan Euroopan mestaruudesta – nyt kolmatta kertaa. Edelliset kesät ja erityisesti viime kesän tapahtuma ovat osoittaneet, että kunnan keskusta on pystytty elävöittämään aina uusilla veistoksilla noin puolen vuoden ajaksi. Kyseessä on veistotaide, jota tullaan katsomaan pitkienkin matkojen takaa.

Hiekanveiston III EM-kilpailut käydään Enonkosken toristadionilla 27.6. – 1.7.2018. Veistäjiä saapuu ympäri Eurooppaa. Hakemusten, suositusten ja etukäteissuunnitelmien perusteella mukaan kisaan on valittu 12 maata ja taiteilijaa.  Lisäksi toivotaan saatavan yksi edustaja omasta kunnasta viimevuotiseen tapaan.  Kilpailun teemana on kunnan uusi visio ja tunnuslause: ”Liikuttavan Onnellinen Enonkoski”. Kyseessä on SOLO-kilpailu, jonka perusteella julistetaan Euroopan paras hiekanveistäjä vm 2018 sunnuntaina 1.7.2018 klo 12.00 pidettävässä päätösjuhlassa. Tuomaristossa on edustajia sekä kuvanveiston että hiekanveiston alueelta. Myös kunnan edustajat ovat mukana tässä kuuden hengen raadissa. Yleisöllä on mahdollisuus valita oma suosikkiveistos.

Hiekanveistokilpailua varten tehdään jokaista veistotaiteilijaa varten noin 5 m3:n hiekkakasa erikoismuotin avulla. Hiekka tuodaan tulevana kesänä samasta hiekkakuopasta kuin edellisinäkin vuosina eli Pieksämäeltä.

Tapahtuman järjestää Jäälinna ry yhteistyössä Enonkosken kunnan ja monien yhteistyökumppaneiden kanssa.EM-kilpailujen aikaan järjestetään samalla alueella myös lasten hiekanveistoleiri, joka kestää viisi vrk. Leirin aiheena on: ”Tehdään yhdessä hiekkalinna.”

Lisää tietoja: Puheenjohtaja Tuomo Jantunen; Jäälinna ry, 0400-417272

Kuvat: Tuomo Jantunen