RETKI 4 - NORPPAVESIEN RANNOILLA

 

Retken ensimmäinen pysähdys on Joel Lehtosen seuran omistamaan Putkinotkoon, kirjailija-suomentaja Joel Lehtosen aikanaan 1900-luvun alussa omistamalle maatilalle. Putkinotkosta matka jatkuu Varparannalle.

Toinen pysähdys on Haukiveden rannalla sijaitseva Varparannan kallioranta. Rannalla nautitaan loppukesän järviluonnon kauneudesta parhaimmillaan. Kallioranta on palvellut kyläläisten yhteisenä uimarantana jo vuosikymmenien ajan. Kyläyhdistys on rakentanut rannalle useita rakenteita.

Kolmas pysähdys on Ahvensalmen kylätalolla. Ahvensalmen kylän keskukseksi on muodostunut vuosien varrella kanavan varrella sijaitseva Oravi, joka on vanha ruukinajan keskus. Lisäksi alueella on kaksi muuta keskusta: Juvola ja Ahvensalmi.

Viimeisellä pysähdyksellä tutustutaan ensin Vienasta Suomeen tuotuun tsasounaan, joka on Serafim Savolaiselle pyhitetty hirsinen pyhäkkö. Tsasounan jälkeen päästään kurkistamaan uhanalaisen norpan elämään Juha "norppa" Taskisen esitelmöidessä Norppa Art -tilassa, joka on näyttelytila, navetaario-auditorio, studio sekä kesäkahvila.

 

Google maps karttareitti | Ilmoittautumiseen

 

 

- TAKAISIN LOKAALI 2018 ETUSIVULLE -