Uusin kyläkirje

4. Ehdota valtakunnalliseen hakuun henkilöitä
5. Avoimet kylät 8.6.
6. Järjestöneuvottelukunnan jäseneksi?
7. Etelä-Savon kyläturvallisuuspäivä Juvalla 27.4.
8. MSL kurssi- ja luentotuet
9. Kylä toiveita täynnä -konsertti

1. Järvi-Suomen kylät ry kevätkokous

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään tänä vuonna Puumalassa Ravintola Niinipuussa lauantaina 16.3. klo 13 alkaen.
Ennen kokousta on mahdollista ruokailla kello 12:00 alkaen. Tervetuloa!

Kevätkokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Kokouskutsu on tämän kyläkirjeen liitteenä.

2. Kylien osallisuusillat Etelä-Savossa

Miten kylien ääni kuuluu päätöksenteossa? Mikä on nuorten osallisuus kylissä? Mitä Leader toiminta tarjoaa kylille? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastaus kylien osallisuusilloissa. Illat toteutetaan yhteistyössä kuntien, Järvi-Suomen kylät ry:n, Leader ryhmien ja Maaseudun nuorten StartUp yrittäjyysyhteistyöhankkeen kanssa.

13.3. klo 18.30 Pertunmaa
18.3. klo 13.00 Pieksämäki, Virtasalmi
19.3. klo 18.00 Heinävesi
 20.3. klo 18.00 Enonkoski
 17.4. klo 18.00 Puumala
 25.4. klo 18.00 Sulkava
Lisää tapahtumia sovitaan kevään sekä syksyn ajaksi ja niistä tiedotetaan myöhemmin.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla posti@jasky.fi tai puhelin 045 222 0585

3. Haussa Etelä-Savon vuoden kylä

Taas on tullut aika palkita kyliä vuoden 2018 toiminnasta. Onko juuri Teidän kylä Etelä-Savon vuoden kylä. Ilmianna kyläsi! Valittu kylä osallistuu valtakunnalliseen vuoden kylä kilpailuun.

Toimi ripeästi ja lähetä hakemuksesi viimeistään 15.4. mennessä. Hakulomake ja lisää tietoa löydät tästä kotisivuilta tästä linkistä.

4. Ehdota valtakunnalliseen hakuun

Vuoden 2019 kylätoiminnan tiennäyttäjää sekä maaseututoimijaa haetaan jälleen.
Lisätietoja ja hakuohjeet löydät alla olevista linkeistä:
Vuoden kylätoiminnan tiennäyttäjä
Vuoden maaseututoimija

Molemmissa hauissa hakemusten tulee olla perillä viimeistään 15.4.

5. Avoimet kylät 8.6.

Kylätoiminnalle on taas tarjolla valtakunnallista näkyvyyttä koko maan yhteisessä Avoimet kylät tapahtumassa. 8.6. kylien toimintaa tuodaan esille ympäri Suomea järjestettävin tempauksin. Avoimet kylät tapahtumalla on kotisivut www.avoimetkylat.fi ja siellä olevaan kartta sovellukseen merkitän kaikki mukaan ilmoitetut tapahtumat.

Nyt on aika ilmoittautua mukaan. Ilmoittautumislomake löytyy kotisivuiltamme tästä linkistä.
Nyt on aika suunnata katse kohti kesää – ilmoita oma kylätapahtumasi mukaan kaikkien kylien yhteiseen päivään.

6. Järjestöneuvottelukunnan jäseneksi?

Kokouksessaan 18.2.Etelä-Savon maakuntahallitus on hyväksynyt maakunnallisen järjestöneuvottelukunnan perustamisen. Järjestöneuvottelukunta toimii maakunnan alueen yhdistysten ja järjestöjen monialaisena yhteistyöelimenä. Sen tehtävänä on ylläpitää vuoropuhelua yhdistysten ja maakunnan välillä. Hausta järjestetään tiedotustilaisuudet Savonlinnassa 26.3., Pieksämäellä 27.3. ja Mikkelissä 3.4.

Seuraa ilmoittelua ja tule kuuntelemaan lisää. Lisäämme tietoa yhdistyksen kotisivuille www.jasky.fi heti, kun haku avautuu. Hakuaikaa on 30.4. saakka.

7. Etelä-Savon kyläturvallisuuspäivä

Kylien turvallisuus on yhteinen asiamme. Maakunnallinen Etelä-Savon kyläturvallisuuspäivä järjestetään Juvalla Puistolan Laavukylässä
27.4. klo 10.00.

Tapahtumapäivänä harjoitellaan esim. alkusammutusta ja kartoitetaan turvallisuusriskejä.
Ilmoittaudu mukaan 24.4. mennessä
sähköpostilla posti@jasky.fi tai puhelimella 045 222 0585.

8. MSL kurssi- ja luentotuet

Kyläyhdistysten on mahdollista hakea Maaseudun Sivistysliitolta toimintaansa kurssi- ja luentotukea.

Kurssia varten tarvitaan vähintään seitsemän 15 vuotta täyttänyttä osallistujaa ja kouluttaja/kouluttajia. Kurssin kesto on vähintään kuusi opintotuntia, ja opintotunnin pituus on 45 minuuttia.
Luento on vähintään yhden ja korkeintaan viisi opintotuntia kestävä tilaisuus. Luentotunnin pituus on 45 minuuttia. Luentotoimintaa voi olla yksittäinen luentotilaisuus tai luentosarja.

Käy katsomassa lisää tietoa asiasta tästä linkistä ja hae tukea toimintaan.

9. Kylä toiveita täynnä – konsertti

Varaa juhliisi ainutlaatuinen konserttikokonaisuus. Kylä toiveita täynnä -konsertti

Anssi Känsälä ja Jani Paulamäki suomen oloissa täysin uudenlaisessa mahtavan suosion saaneessa interaktiivisessa konsertissa. Ensimmäistä kertaa yleisö voi päättää täysin illan ohjelmiston. Toiveet voidaan esittää joko tilausvaiheessa, konsertissa paikan päällä, tai vaikka konsertin aikana. Jokainen ilta on erilainen ja kyläyhteisönsä näköinen.