Uusin kyläkirje

3. Etelä-Savon ELY-keskuksesta haettavana olevat avustukset
4. Maatila ICT2 –hankkeen tilaisuudet Etelä-Savossa

1. Järvi-Suomen kylät ry syyskokous

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään tänä vuonna Mäntyharjulla Reissuravintolan kabinetissa lauantaina 17.11. klo 13 alkaen.

Ennen kokousta on mahdollista ruokailla kello 12:00 alkaen, joten ilmoita tulostasi kokoukseen 11.11. mennessä joko

sähköpostilla posti@jasky.fi tai
puhelimella 045 222 0585.
 Muista ilmoittaa myös mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Syyskokouksessa käsitellään sääntöjen määrät asiat. Kokouskutsun näet tästä linkistä.

2. Syksyn kylätoimijakoulutukset

Kohta ne pyörähtävät käyntiin - alueelliset kylätoimijakoulutukset. Tule mukaan tapaamaan muiden kylien toimijoita, vaihtamaan kokemuksia sekä oppimaan uutta. Koulutukset järjestetään seuraavasti:

10.11. Kylätalo Nousula, Koivumäentie 3 Kerimäki
1.12. Hilduri, Juvantie 2 Juva

Koulutuksissa käsitellään ajankohtaisia asioita ja tehdään ryhmätöitä. Mukana Etelä-Savon Leader ryhmät sekä Maaseudun Sivistysliitto. Kirjeen liitteenä ovat mainokset alueellisista koulutuksista.

Ilmoittaudu mukaan maksuttomiin koulutuksiin sähköpostilla posti@jasky.fi
puhelimella   045 222 0585
Muista ilmoittaa myös ruoka-aineallergiat.

Tervetuloa mukaan tapaamaan muita kylätoimijoita ja jakamaan kokemuksia.

3. Etelä-Savon ELY-keskuksen haettavana olevat avustukset

Etelä-Savon ELY-keskuksesta voi hakea harkinnanvaraista avustusta seuraaviin tarkoituksiin:

• rakennusperinnön hoitoon
  • saariston ympäristönhoitoon
  • pohjavesialueiden suojelusuunnitelmiin
  • haja-asutusalueiden jätevesineuvontaan
  • vesistöjen kunnostuksiin ja vesien hoitoon
  • vesitalouteen ja vesiluonnonvarojen kestävään käyttöön

Avustushakemukset on toimitettava ELY-keskuksiin viimeistään 30.11.2018. Avustuksia myönnetään edellyttäen, että eduskunta osoittaa vuoden 2019 talousarviossa niihin määrärahat.
Katso lisätiedot ja hakuohjeet tästä linkistä sekä
liitteenä olevasta tiedostosta.

4. Maaseutu ICT2 –hankkeen tilaisuudet

Etelä-Savon Maaseutu ICT2 –hanke on maakunnallinen tiedonvälityshanke, jonka keskeisenä tavoitteena on parantaa tietoyhteiskuntapalveluiden käyttöä Etelä-Savon maaseudulla. Hankkeen tietotarjonnat ovat osallistujille maksuttomia.

Eripuolilla Etelä-Savoa järjestetään yrittäjille tilaisuuksia teemalla Verkkokauppa - verkkoliiketoiminnasta myynnin vauhdittaja. Lisätietoa aiheesta liitteessä ”Verkkokauppa syksy 2018”.

Muista tilaisuuksista löydät lisää tietoa  tästä linkistä

Voitte kysellä tilaisuuksia alueellenne hankkeen toimijoilta. Yhteystiedot löytyvät hankeen internetsivuilta www.maaseutuict.fi